Skip to the content

Sådan skaber du en strømlinet visuel kommunikation i dine videoer

Brug logoanimationer som den visuelle indledning til dine videoer

Logoanimationen giver et ensartet udtryk

Hvis du har en video eller præsentation, der skal vises i forbindelse med din virksomhed, så er det nemt at ensarte det visuelle indtryk af dit brand. Det kan være på forskellige kanaler som YouTube eller Facebook eller måske i en PowerPoint præsentation. Det kan også være et behov for at stå frem på messer eller i en TV-reklame og være en tydelig afsender. Her virker det rigtig godt at have en animeret indledning og afslutning, så indholdet rammesættes.

Logoanimationen kan være mere eller mindre kompleks og det kommer an på, hvad du gerne vil kommunikere og hvordan dit brand skal opleves. Skal det eksempelvis være i 2D og helt fladt eller passer det bedre til dit brand, hvis der anvendes avanceret 3D med masser af specielle effekter. En anden mulighed er at lade en karakter interagere med dit logo for at give det liv. Det kan også være en mulighed at kombinere motion graphics med realfilm for at skabe det helt rigtige udtryk.

Hvis man publicerer indhold på tværs af forskellige platforme og kanaler, er det også en god idé at indlejre logoanimationen, og det kan virke bedst, at den bliver tilpasset til mediet og på dets vilkår. Det betyder grundlæggende, at logoanimationen på den måde bliver justeret efter, hvor den anvendes.

2D animation er den klassisk flade animation, som man kender fra de gamle Disney tegnefilm - at animationen er flad betyder, at et element typisk vil bevæge sig op og ned og højre/ venstre. Der vil ikke være dybde i billedet og man ser det ikke bevæge sig imod eller væk fra seeren. Animationen er lavet af en række billeder, der sammensættes for at skabe bevægelsen. Teknisk i animationsoftware arbejder man typisk med bitmap eller vektor grafik, som manipuleres for at ændre udseende og dermed skabe animationen.

3D animation er tredimensionale bevægelige billeder, der bliver skabt i et digitalt miljø. En 3D animation baserer sig på en eller flere 3D modeller, der først konceptualiseres, modelleres, rigges og sidst animeres. 3D animation bruges i vid udstrækning i filmindustrien til at skabe realistiske billeder, hvor grænsen mellem realfilm og computergenererede billeder udvaskes. Realismen kan være høj eller mere tegneserieagtig. I modsætning til 2D, så har man i 3D animationen også en oplevelse af, at elementerne kan gå i dybden. Alt efter kompleksitet kan 3D animation være meget tidskrævende.

Se eksempler på forskellige anvendelser af logoanimationer

Sæt lyd på logoet

Lyder dit brand som et wuuush, et prrrfffft eller et pliiing? Er det tunge fuldfede technobeats eller er det et klassisk stykke musik med 100 strygere?

Brug lyd til at forankre det visuelle i dit brand og opnå en følelse hos den, der hører og ser dit logo. Lyden kan anvendes til at understøtte den fortælling, man ønsker at formidle med det visuelle. Den kan også bruges til at skabe en konflikt mellem det man ser, og det man hører, hvis konflikten i så fald bidrager til det, man ønsker at fortælle.

Når man arbejder med logoanimationer, så er det nødvendigt også at bruge energi på lande lydsiden rigtigt. Lyden kan være med til at forstærke den følelse, logoet skal give, og den fortæller meget om, hvordan du ønsker, man skal opleve dit brand.

Lydens betydning er enorm, og man kender det fra filmens verden, hvor en gyserfilm kan blive latterlig, hvis lydsiden ikke understøtter den følelse, man skal få i forhold til handlingen. Hvis man slukker for lyden, bliver noget, der burde være uhyggeligt, pludselig noget helt andet.

Der er forskellige tilgange til at skabe lyden og forskellige niveauer. Man kan bruge en professionel lyddesigner, der laver lyden til logoet, eller man kan finde færdigproducerede lyde eller musik til at følge logoanimationen. Hvis man går efter lyddesigneren, så får man noget unikt og lavet til anvendelsen, hvor man via de færdigproducerede lyde kan risikere, at lyden anvendes af andre og formentlig til noget helt andet. På den anden side, så er den færdigproducerede lyd ofte noget billigere end lyddesigneren.

 

Se og hør eksempler på forskellige anvendelser af lyd

I det nedenstående kan man se, hvordan forskellig musik og lyde til den samme video påvirker, hvordan den opleves. Klik på pilene for at navigere mellem de forskellige varianter.

Om forfatteren

Lars Pedersen

Lars er partner og administrerende direktør i INETDESIGN. Lars har arbejdet med online medier siden 1996 og fungerer som kreativ direktør og knytter løsningerne sammen på det kreative og forretningsmæssige plan. Lars er uddannet Cand. Mag i Multimedier og Informationsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Kontakt os

INETDESIGN er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning. Vi bruger vores kreative og tekniske kompetencer til at levere højkvalitetsprodukter, som giver dig glade kunder.