Skip to the content

Visualisering bliver mere og mere udbredt på internettet. Årsagen er, at (vellykket) videovisualisering har en række positive formidlingsegenskaber:

 

1 - Visualisering kan fortælle det væsentlige

Kommunikation på internettet handler først og fremmest om prioritering af budskaberne. Man har fx ganske få ord på en forside til at formidle essensen af virksomheden, produkterne, servicen, etc. Visualisering er et glimrende redskab til at aflevere budskaberne på en fokuseret og letforståelig måde.

 

2 - Visualisering kan forklare det svært forklarlige

Har du et produkt, der kræver minutiøs forklaring med en detalje ikke synligt for det blotte øje? Eller skal du fx introducere et nyt koncept på markedet, så er visualisering oplagt.

 

3 - Visualisering taler til vores følelser

Hvorfor virker animationsfilm med fx biler, pandaer og ænder så godt på os? Fordi de taler til vores følelser. På underholdningens og humorens vilkår kan vi ganske uforpligtende identificere os med karaktererne. Og når modtageren involverer sig følelsesmæssigt, indtræder hun i en personlig relation med afsenderen. Det gør, at budskaberne glider nemmere igennem og hænger ved.

 

4 - Visualisering er umiddelbart og underholder

Mange budskaber er komplekse af natur og kræver mange skrevne ord at komme rundt om. Når vi færdes på internettet har vi ikke i sinde at læse andet end helt korte tekster. Derfor er video og visualisering brugbart, hvis dit budskab har mange facetter. Dette stiller naturligvis store krav til kvaliteten af visualiseringsproduktet.

 

5 - Visualisering giver et professionelt indtryk

Veludført video med en vellykket lydside og et godt speak gør ofte indtryk på modtageren. Den giver - ligesom fx et godt website – virksomheden et godt og tryghedsskabende image, som bl.a. er værdifuldt i forbindelse med e-handel.

 

6 - Visualisering kan differentiere virksomheder i et homogent marked

Har I svært ved at skille jer ud? Jeres produkt er måske direkte sammenligneligt med konkurrenternes, og kunderne shopper efter pris? Med fx en animeret video kan du differentiere dig positivt og positionere dit brand stærkt i kundernes beslutningsproces.

 

7 - Visualisering skaber erindring og resultat

Jeres markedsføring skal grundlæggende opfylde 3 målsætninger: Jeres budskab skal eksponeres, huskes, og modtageren skal handle på det. Visualisering kan styrke markedsføringen i alle tre henseender.

 

8 - Visualisering er effektiv til læring

Video og visualisering bruges hyppigt til instruktioner. Det kan være patientinformation, samleinstruktioner, supportvideoer, førstehjælpskurser, etc. Visuel instruktion giver en fælles forståelsesramme, og det er langt nemmere at observere og lære en fremgangsmåde ved at se andre foretage den. Og video kan distribueres ud til offentligheden og kræver ikke fysisk tilstedeværelse af hhv. underviser og modtager.

 

9 - Video har viralt potentiale

Sjove, flotte eller bare gode videoer har ofte et socialt marketingpotentiale, og brugerne af de sociale medier kan hjælpe med at sprede dit budskab viralt.

Der er flere gode grunde til at bruge visualisering som kommunikationsform for langt de fleste virksomheder. Men det er selvfølgelig afgørende, at I først definerer jeres eget formål og en målsætning.

 

De vigtige 3 første skridt

Her et par gode råd til, hvordan I kommer godt i gang med et visualiseringsprojekt:

  1. Kend din målgruppe
    Ja, det lyder som en kliché, men mange glemmer stadig publikummet, og måske især specialister. Mange overestimerer fx den mængde af information, modtageren kan tage ind og ikke mindst huske.

  2. Formuler dit budskab
    Hvilket budskab, vil du gerne aflevere, hvad vil du opnå? Et godt råd er at definere budskabet meget præcist. Tag fx udgangspunkt i det ene budskab, som du helst vil have, at modtageren skal huske. Dette vil hjælpe dig til at fokusere din historie.

  3. Skab rum for kreativiteten
    Din historie opstår ikke ud af ingenting. Lad storyboardet - fx i form af post-its eller streger på et whiteboard - være en legeplads for de kreative og dig selv. Denne proces er ofte en effektiv måde at strukturere historien omkring dit hovedbudskab og dermed sikre den røde tråd.

Om forfatteren

Lars Pedersen

Lars er partner og administrerende direktør i INETDESIGN. Lars har arbejdet med online medier siden 1996 og fungerer som kreativ direktør og knytter løsningerne sammen på det kreative og forretningsmæssige plan. Lars er uddannet Cand. Mag i Multimedier og Informationsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Kontakt os

INETDESIGN er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning. Vi bruger vores kreative og tekniske kompetencer til at levere højkvalitetsprodukter, som giver dig glade kunder.