Skip to the content

Brug video til at visualisere dit budskab:
9 gode grunde + eksempler og tips til at komme igang

 

 

1

Visualisering kan fortælle det væsentlige

Kommunikation på internettet handler først og fremmest om prioritering af budskaberne.

Man har fx ganske få ord på en forside til at formidle essensen af virksomheden, produkterne, servicen og så videre. Visualisering er et glimrende redskab til at aflevere budskaberne på en fokuseret og letforståelig måde.

Se hvordan vi bruger selv bruger visualisering til at forvandle noget abstrakt og teknisk til en sjov historie med et tydeligt budskab. 

2

Visualisering kan forklare det svært forklarlige

Har du et produkt, der kræver minutiøs forklaring med en detalje ikke synligt for det blotte øje? Eller skal du fx introducere et nyt koncept på markedet, så er visualisering oplagt.

Se hvordan Loligo System præsenterer både virksomhed og meget komplekse produkter med 2D og 3D visualisering uden at blæse hjernen ud på modtagerne.

3

Visualisering taler til vores følelser

Hvorfor virker animationsfilm med fx biler, pandaer og ænder så godt på os?

Fordi de taler til vores følelser.

På underholdningens og humorens vilkår kan vi ganske uforpligtende identificere os med karaktererne. Og når modtageren involverer sig følelsesmæssigt, indtræder hun i en personlig relation med afsenderen. Det gør, at budskaberne trænger nemmere igennem og hænger ved.

Men animationsfilm behøver ikke nuttede dyr for at tale til følelserne. Læg mærke til, hvordan Abildskous animerede tv-reklame får en bustur til at handle om mere end bare rejsen fra A til B.

4

Visualisering er umiddelbart og underholder

Mange budskaber er komplekse af natur og kræver mange skrevne ord at komme rundt om.

Når vi færdes på internettet er vores opmærksomhed flygtig og krævende at fange. Derfor er video og visualisering brugbart, hvis dit budskab har mange facetter. Dette stiller naturligvis store krav til kvaliteten af visualiseringsproduktet.

Interfjords brand video er et stort skridt op i en tung branche, hvor komplekse produkter ofte spænder ben for de skarpe budskaber.

5

Visualisering giver et professionelt indtryk

Veludført video med en vellykket lydside og et godt speak gør indtryk på modtageren. Det er (ligesom fx et godt website) med til at skabe et godt og tryghedskabende image, som bl.a. er værdifuldt i forbindelse med ehandel.

Og der skal faktisk ikke nødvendigvis ret meget til for skabe et mere professionelt udtryk.

Noget så simpelt som den logo opener, vi producerede for Lyngsoe Systems, løfter udtrykket markant og efterlader ingen tvivl om, hvem afsenderen er. Det skaber sammenhæng mellem virksomhedens mange forskellige videoproduktioner.

6

Visualisering kan differentiere virksomheder i et homogent marked

Mange virksomheder har rigtig svært ved at skille sig ud. Ofte fordi produkter og service er direkte sammenlignelige eller identiske med konkurrenternes og det får mange kunder til at rette blikket stift mod prisen.

Her kan fx en animeret video hjælpe med til at differentiere og positionere dit brand stærkt i kundernes bevidsthed.

Det gør Johannes Fog ved at fortælle sig selv ind i en velkendt historie, så den får en lidt anden slutning, end den vi kender.

7

Visualisering skaber erindring og resultat

Jeres markedsføring skal grundlæggende opfylde tre målsætninger: Jeres budskab skal eksponeres, huskes, og modtageren skal handle på det.

Visualisering kan styrke markedsføringen i alle tre henseender.

Det oplevede SANOVO Technology Group da de skabte spænding og store forventninger med en serie af animationsfilm i forbindelse med en stor produktlancering. Se alle syv afsnit her

8

Visualisering er effektivt til læring

Video og animation bruges ofte til instruktioner. Det kan være patientinformation, samleinstruktioner, supportvideoer, førstehjælpskurser og meget andet.

Og det er der en god grund til. Visuel instruktion giver nemlig en fælles forståelsesramme og det øger indlæringen. Det er ganske enkelt langt nemmere at observere og lære en fremgangsmåde ved at se andre foretage den.

Og så har video den kæmpe fordel at det kan distribueres ud til offentligheden og kræver ikke fysisk tilstedeværelse af hhv. underviser og modtager.

Se hvordan XL-BYG bruger animation til at vise, hvordan man løser forskellige gør-det-selv opgaver i hjemmet.

9

Video har viralt potentiale

Sjove, flotte eller bare gode videoer har ofte et socialt marketingpotentiale og brugerne af de sociale medier kan hjælpe med at sprede dit budskab viralt, hvis du rammer rigtigt.

Der er flere gode grunde til at bruge visualisering som kommunikationsform for langt de fleste virksomheder. Men det er selvfølgelig afgørende, at I først definerer jeres eget formål og en målsætning.

Det er svært at planlægge sig til et viralt hit. Vi var selv heldige (og lidt dygtige) med vores lille animationsfilm om branding, som gik jorden rundt.De vigtige 3 første skridt

Her et par gode råd til, hvordan I kommer godt i gang med et visualiseringsprojekt:

 1. Kend din målgruppe
  Ja, det lyder som en kliché, men mange glemmer stadig publikummet, og måske især specialister. Mange overestimerer fx den mængde af information, modtageren kan tage ind og ikke mindst huske.
   
 2. Formuler dit budskab
  Hvad er budskab og hvad er dit formål? Et godt råd er at definere budskabet meget præcist. Tag fx udgangspunkt i det ene budskab, som du helst vil have, at modtageren skal huske. Dette vil hjælpe dig til at fokusere din historie.
   
 3. Skab rum for kreativiteten
  Din historie opstår ikke ud af ingenting. Lad storyboardet - fx i form af post-its eller streger på et whiteboard - være en legeplads for de kreative og dig selv. Denne proces er ofte en effektiv måde at strukturere historien omkring dit hovedbudskab og dermed sikre den røde tråd.

Om forfatteren

Lars Pedersen

Lars er partner og administrerende direktør i INETDESIGN. Lars har arbejdet med online medier siden 1996 og fungerer som kreativ direktør og knytter løsningerne sammen på det kreative og forretningsmæssige plan. Lars er uddannet Cand. Mag i Multimedier og Informationsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Kontakt os

INETDESIGN er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning. Vi bruger vores kreative og tekniske kompetencer til at levere højkvalitetsprodukter, som giver dig glade kunder.