Skip to the content

Sådan pimper du en musikvideo med animation og går viralt

Yep - vi er klar over, at det er noget af en våget overskrift, men faktisk passer det. Vi har haft fornøjelsen af at producere Dubioza Kolektivs nyeste musikvideo "Rijaliti" og det er allerede efter 2 uger blevet en viral succes.

Videoen har efter de første 3 uger haft mere end 2,2 mio. visninger og der ryger minimum 100K på om dagen. Det bliver naturligvis spændende at se, hvordan det fortsætter over tid. Indtil videre kan vi dog konstatere, at det har været en succes fyldt med masser af positive kommentarer.

Sådan gjorde vi

Det populære og provokerende bosniske band Dubioza Kolektiv har tidligere arbejdet sammen med vores dygtige motion graphics designer Toni - der også har produceret denne video i tæt samarbejdet med holdet af talentfulde tegnere og naturligvis bandet.

Det er en del af en længere fortælling, hvor nogle af karakterne går igen fra tidligere videoer fra bandet. På denne måde laves der en brandmæssig kobling mellem det nye og det gamle og samtidig giver det bandet en unik visuel identitet.

Sangen handler om reality tv og gør grin med den tanke, at alle kan blive berømte, blive stjerner  og være en del af reality-tv universet og blive rige.

Det visuelle univers tager sit udgangspunkt i karakterer med et outreret udseende og skøre animationer understøtter flowet i teksten. Situationerne på scenen er lavet med inspiration fra reelle reality-shows og taget til det ekstreme for at understrege sangens pointe.

 

Det handler om at tage det til grænsen - og lidt over

Når man arbejder med animerede karakterer, så er udtrykkene ofte meget mere ekspressive end i virkeligheden. Man arbejder med ekstremerne og yderlighederne for at det bliver så kontrastfyldt som muligt og nemt at afkode. Det kan gøre selv meget simple karakterer i stand til at udtrykke følelser meget tydeligt. Det kan så udnyttes i historiens flow til at skabe en interessant dynamik mellem de animerede karakterer.

Om forfatteren

Lars Pedersen

Lars er partner og administrerende direktør i INETDESIGN. Lars har arbejdet med online medier siden 1996 og fungerer som kreativ direktør og knytter løsningerne sammen på det kreative og forretningsmæssige plan. Lars er uddannet Cand. Mag i Multimedier og Informationsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Kontakt os

INETDESIGN er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning. Vi bruger vores kreative og tekniske kompetencer til at levere højkvalitetsprodukter, som giver dig glade kunder.