Skip to the content

Øg din konvertering med XX %

...med brug af video på din landingsside

I de seneste år har virksomheder arbejdet på mere strukturerede content-planer og eksperimenteret med engagerende indhold på forskellige platforme. Så hvad er næste skridt? Med det fokus der er på hele tiden at forbedre på content, er det uundgåeligt, at der skal mere på den visuelle pallette for at skabe resultater og være konkurrencedygtig.

Videocontent er med til at skabe engagement og øge opmærksomheden. Det betyder, at budskabet, når præsenteret i videoformat, bliver bedre modtaget. Og dette er uanset om budskabet er omkring et brand, et produkt, et koncept eller andet.

Denne artikel tager til dels udgangspunkt i rapporten Content Marketing i Danmark 2018 fra Brandmovers, der har undersøgt 480 virksomheder – heriblandt både B2B og B2C. Rapporten omhandler content marketing og dermed ikke kun brugen af video. Men resultaterne indikerer en klar ændring ift. content produktion.

Vidste du for eksempel godt, at 56 % af alle virksomhederne nu tilskriver deres succes en contentproduktion af højere kvalitet?

Dokumenteret effekt af video på dine landingssider

Et studie lavet af EyeView viste en øget conversion rate på 80 % ved brug af video på landingssider. Rigtig mange blogs fra webbureauer bruger denne statistik. Det er i hvert fald vores tese, da vi ikke kan finde et andet studie, der understøtter teorien. Det er dog de færreste blogs, der indrømmer, at kilden er baseret på et studie, der kun tager udgangspunkt i én enkelt landingsside. Andre studier er ligeledes baseret på A/B splittests med meget få landingssider som datagrundlag, hvilket ikke ligefrem er repræsentativt. Sandheden er at brugerne er blevet vilde med video, og det skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen.

I stedet for yderligere kildekritik, vil vi gerne komme med vores bud på, hvad video kan gøre for konverteringen på dine landingssider. Pointen er at det ikke kan siges med ét tal. I nogle tilfælde vil du kunne opnå en øget konvertering på 10 %. Og det kan jo også være en betydelig mængde monetos alt efter, hvad du sælger, hvad din avance er på produktet, og hvad det har kostet dig at producere videoen. I andre tilfælde har en relevant video på en landingsside, der ellers har de rigtige elementer og hvor der er tænkt UX ind i designet, muligheden for at øge konverteringen med meget mere end 80 %.

Video content er kommet for at blive

Video bliver det dominerende format i content marketing og ifølge Brandmovers’ rapport, så er det allerede sket. Tendensen er dog stadig stigende, og vi har slet ikke oplevet videoens fulde potentiale endnu. Det er forbrugeren, der bestemmer over denne tendens, og forbrugeren siger ja tak til mere video.

Så virksomhederne må følge trop, hvis de vil have en bid af kagen. 61 % af virksomhederne i rapporten vil give videoproduktion og -distribution en højere prioritet i 2018. Ifølge Hubspot er der 53 % flere videoønskende forbrugere i 2018 sammenlignet med 2017. Og effekten af video er ikke til at tage fejl af. Hvis en forbruger møder en video i løbet af sin købsrejse, er der 1,8 gange større sandsynlighed for at forbrugeren bider på.

Produktpræsentation i videoform

Nogle gange løser videopræsentationen af produktet en udfordring. Nemlig at man i bestemte tilfælde ikke ved nok om et produkt ud fra et billede. Med en video kan kunden lære mere om produktet.

Et eksempel på dette er Asos.com, hvor man på alle produkter kan finde en video, hvor en model går catwalk med tøjet på. Dette gør det meget nemmere for forbrugeren at se. hvordan trøjens pasform er, hvordan kjolen falder, hvor tyndt stoffet er, hvor stive shortsene er og meget mere. Dermed kommer kunden tættere på produktet og er kun et lille skridt fra at stå med det i hænderne selv.

I andre tilfælde løser produktvideoer det problem at folk ikke gider læse produktbeskrivelser, men gerne vil se video for at lære om produktet. I dette tilfælde er en speak vigtig. Alternativt kan der indsættes produktspecifikationer i videoen som tekst. Et eksempel er whiteaway.com som i lang tid har gjort meget ud af at lave produktpræsentationer som video, hvor opvaskemaskinens egenskaber bliver forklaret i et speak eller af en medarbejder.

Kan det betale sig at investere i videoindhold?

Hubspot har dokumenteret, at 52 % af marketingfolk vurderer video til at være det format, der er bedst at investere i, da det giver den bedste ROI ift. andet content.

To tredjedele af alle virksomhederne i Brandmovers’ Content Marketing rapport forventer at afsætte en større del af budgettet til produktion af video. Ved hjælp af en nedskrevet content strategi oplever de fleste virksomheder, at det er nemmere at måle ROI og dermed vurdere effekten af content indsatsen.

Video i alle salgstragtens faser

Salgstragten illustrerer de faser, som forbrugerne bevæger sig igennem, når de handler hos dig. Lige nu produceres der mest indhold (af alle typer) til toppen af salgstragten. I denne fase handler det om at tiltrække publikum og leads. Midten af salgstragten handler om at vedligeholde forholdet med leads. I bunden af salgstragten bliver salget afgjort og du har muligvis fået dig en kunde. 4 ud af 5 forbrugere ser demovideoer som hjælpsomme og lærerige, og vil langt hellere se en video end at læse om produktet. Derfor er det vigtigt at producere video til alle faser af salgstragten. Og så er der som nævnt tidligere, men det kan ikke siges nok gange, hele 1,8 gange så stor sandsynlighed for at brugeren bliver til kunde, hvis han eller hun ser en video.

Ja, det kan betale sig!

Det er et kæmpe incitament at virksomheder, der bruger video som en del af deres marketingstrategi, vækster 49 % hurtigere end dem, der ikke gør.

Kilder:

Content Marketing i Danmark 2018 (Brandmovers og Dansk Markedsføring)

Medieudviklingen 2017 (DR Medieforsknings årlige rapport)

Hubspot

EyeView

Om forfatteren

Anne Boye

Anne Boye er kommunikationskonsulent med fokus på inbound marketing. Hun har en kandidatgrad i virksomhedskommunikation fra Aarhus BSS. Hun har det allerbedst med en hjemmeside i hænderne, som hun kan gøre visuelt indbydende og søgemaskineoptimeret.

Kontakt os

INETDESIGN er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning. Vi bruger vores kreative og tekniske kompetencer til at levere højkvalitetsprodukter, som giver dig glade kunder.