Previous

6 reasons your company needs a good logo

6 reasons your company needs a good logo

Having a good logo can have a lasting impact on your company. It is therefore important to design a logo that differentiates from others and will be remembered.

Next

Looking to improve your website performance? Use video!

Looking to improve your website performance? Use video!

A recent study by Brandmovers and Huset Markedsføring rates video as the most effective content marketing tactic.

12 June, 2013

Sådan udnytter du gamification til markedsføring

Spil har en evne til at fascinere os. Spillere i alle aldre lader sig forføre af computerspillenes fængslende univers og bruger flere timer om dagen på at løse virtuelle udfordringer.

Med gamification kan du skabe de samme fængslende spiluniverser i din markedsføring. Der er blot ikke længere tale om computerspil, men virkelighedsspil.

Ved at skabe spillignende udfordringer i den virkelige verden er det muligt at engagere potentielle kunder til at foretage køb, de ellers ikke ville foretage. På den måde udnytter du, at spilelementer har en motiverende virkning.

SPIL ER MERE END POINT OG UDMÆRKELSER

Det er vigtigt at overveje, hvilke spilelementer du vil udnytte i din kampagne. Vi oplever ofte kampagner, hvor der tildeles point og udmærkelser for tilfældige handlinger fra kundens side – handlinger hvor kunden enten tvinges til køb for at deltage i spillet, eller hvor handlingen ikke har nogen relation til et eventuelt køb.

Denne form for gamification er ikke optimal, hvis du vil skabe en succesfuld kampagne.

Hvis du gerne vil benytte point og udmærkelser, er det vigtigt, at du sørger for at gøre dem til en integreret del af virkelighedsspillet: Point skal gøre det sjovt eller indbringende at deltage.

HVAD VIRKER?

Vi vil anbefale at indtænke følgende 3 elementer i en gamification-strategi:

  • Brug spillet med et bestemt formål for øje. Det virker ikke at skabe et spil bare for at have et spil – spillet skal tjene et formål gennem hele sit design og gameplay.
  • Sørg for at gøre spillet udfordrende. Hvis ikke spillet rummer udfordringer, vil mange potentielle kunder droppe spillet, inden de for alvor kommer i gang.
  • Gør det frivilligt for kunden at deltage i spillet. At gøre spillet frivilligt stiller store krav til spildesignet, da kunden kun vil deltage frivilligt i et spil, hvis det er sjovt. Men det er i virkeligheden her, styrken ved gamification ligger: Dit virkelighedsspil bør netop udnytte de elementer fra computerspillet, som gør det sjovt at spille.

Alt i alt handler det om at skabe de samme motiverende oplevelser hos kunden, som de kan få igennem et computerspil. Gamification giver ikke blot øget mulighed for salg, men styrker også dit brand.

SUCCESFULDE KAMPAGNER

Her er et par eksempler, der kan give et indblik i, hvordan gamification kan benyttes i kampagner eller som en integreret del af et brand:

Coca Colas Skyfall-kampagne:

I et stort anlagt stunt bliver en tilfældig Coca Cola-køber pludselig til hovedaktør i sit eget James Bond-spil. De forskellige deltagere må klare en række iscenesatte udfordringer for at vinde i spillet.

Duolingo.com:

Duolingo er et sproglæringsværktøj, men det er samtidig et spil, hvor du skal klare udfordringer med et begrænset antal liv til rådighed for at få succes i spillet. Duolingo udnytter computerspillets kvaliteter til at gøre det sjovere at lære et nyt sprog eller forbedre et allerede kendt sprog.

Hvis du vil læse mere om gamification, kan du besøge www.virkelighedsspil.dk.