Previous

Hvorfor virker video?

Hvorfor virker video?
Next

Internationally acclaimed 3D artist

Internationally acclaimed 3D artist

INETDESIGNs award-winning 3D artist secures a spotlight at CGsociety

13 February, 2013

Visualiser dit budskab og få succes

Visualisering bliver mere og mere udbredt på internettet. Årsagen er, at (vellykket) videovisualisering har en række positive formidlingsegenskaber:

 1. Visualisering kan fortælle det væsentlige
  Kommunikation på internettet handler først og fremmest om prioritering af budskaberne. Man har fx ganske få ord på en forside til at formidle essensen af virksomheden, produkterne, servicen, etc.Visualisering er et glimrende redskab til at aflevere budskaberne på en fokuseret og letforståelig måde.
 2. Visualisering kan forklare det svært forklarlige
  Har du et produkt, der kræver minutiøs forklaring med en detalje ikke synligt for det blotte øje? Eller skal du fx introducere et nyt koncept på markedet, så er visualisering oplagt.
 3. Visualisering taler til vores følelser
  Hvorfor virker animationsfilm med fx biler, pandaer og ænder så godt på os? Fordi de taler til vores følelser. På underholdningens og humorens vilkår kan vi ganske uforpligtende identificere os med karaktererne. Og når modtageren involverer sig følelsesmæssigt, indtræder hun i en personlig relation med afsenderen. Det gør, at budskaberne glider nemmere igennem og hænger ved.
 4. Visualisering er umiddelbart og underholder
  Mange budskaber er komplekse af natur og kræver mange skrevne ord at komme rundt om. Når vi færdes på internettet har vi ikke i sinde at læse andet end helt korte tekster. Derfor er video og visualisering brugbart, hvis dit budskab har mange facetter. Dette stiller naturligvis store krav til kvaliteten af visualiseringsproduktet.
 5. Visualisering giver et professionelt indtryk
  Veludført video med en vellykket lydside og et godt speak gør ofte indtryk på modtageren. Den giver - ligesom fx et godt website – virksomheden et godt og tryghedsskabende image, som bl.a. er værdifuldt i forbindelse med e-handel.
 6. Visualisering kan differentiere virksomheder i et homogent marked
  Har I svært ved at skille jer ud? Jeres produkt er måske direkte sammenligneligt med konkurrenternes, og kunderne shopper efter pris? Med fx en animeret video kan du differentiere dig positivt og positionere dit brand stærkt i kundernes beslutningsproces.
 7. Visualisering skaber erindring og resultat
  Jeres markedsføring skal grundlæggende opfylde 3 målsætninger: Jeres budskab skal eksponeres, huskes, og modtageren skal handle på det. Visualisering kan styrke markedsføringen i alle tre henseender.
 8. Visualisering er effektiv til læring
  Video og visualisering bruges hyppigt til instruktioner. Det kan være patientinformation, samleinstruktioner, supportvideoer, førstehjælpskurser, etc. Visuel instruktion giver en fælles forståelsesramme, og det er langt nemmere at observere og lære en fremgangsmåde ved at se andre foretage den. Og video kan distribueres ud til offentligheden og kræver ikke fysisk tilstedeværelse af hhv. underviser og modtager.
 9. Video har viralt potentiale
  Sjove, flotte eller bare gode videoer har ofte et socialt marketingpotentiale, og brugerne af de sociale medier kan hjælpe med at sprede dit budskab viralt.

Der er flere gode grunde til at bruge visualisering som kommunikationsform for langt de fleste virksomheder. Men det er selvfølgelig afgørende, at I først definerer jeres eget formål og en målsætning. Læs også om nye muligheder for videoannoncering på YouTube DK.

De vigtige 3 første skridt

Her et par gode råd til, hvordan I kommer godt i gang med et visualiseringsprojekt:

 1. Kend din målgruppe
  Ja, det lyder som en kliché, men mange glemmer stadig publikummet, og måske især specialister. Mange overestimerer fx den mængde af information, modtageren kan tage ind og ikke mindst huske.
 2. Formuler dit budskab
  Hvilket budskab, vil du gerne aflevere, hvad vil du opnå? Et godt råd er at definere budskabet meget præcist. Tag fx udgangspunkt i det ene budskab, som du helst vil have, at modtageren skal huske. Dette vil hjælpe dig til at fokusere din historie.
 3. Skab rum for kreativiteten
  Din historie opstår ikke ud af ingenting. Lad storyboardet - fx i form af post-its eller streger på et whiteboard - være en legeplads for de kreative og dig selv. Denne proces er ofte en effektiv måde at strukturere historien omkring dit hovedbudskab og dermed sikre den røde tråd.

Visuelle Veje – et rådgivningsforløb med tilskud

INET-DESIGN fungerer også i 2013 som rådgivningspartner under Visuelle Veje, som er et rådgivningskoncept for virksomheder i Region Midtjylland.

Et rådgivningsforløb er et parløb mellem jeres virksomhed og en rådgiver med spidskompetence inden for bl.a. visualisering, animation og motion graphics. Et forløb kan have et samlet budget på mellem kr. 27.000 og 270.000 – hvoraf din virksomhed kun skal afholde halvdelen. Visuelle Veje refunderer 50 %.

Visuelle Veje er dermed en ret god mulighed for din virksomhed til at komme i gang med at visualisere sit budskab. Vi har allerede flere succesfulde Visuelle Veje forløb bag os.

Nedenstående animation er et eksempel på, hvordan vi selv har arbejdet med at visualisere vores til tider nørdede og detaljerede budskab om e-Business. Den vandt i øvrigt en Dope Award. Du kan se mere af vores arbejde på Vimeo.