Skip to the content

Hvorfor skal du vælge Umbraco: Det bedste open source CMS

 

 

 

Leder du efter et open source Content Management System, fyldt med features, populært blandt mange, og som du kan komme hurtigt og billigt i gang med, så behøver du ikke lede længere.

I denne artikel fortæller vi dig om alle fordelene ved at vælge Umbraco som dit CMS, så forbered dig på 15 minutters brain-taking information om Umbraco.

Lad os komme i gang!

NY HJEMMESIDE?

Kom i gang med Umbraco Ekspres fra 11.995,-

Umbraco Ekspres er skabt til dig, der vil hurtigt i luften med en ny hjemmeside uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vælg en af de fede skabeloner, så tilpasser vi skabelonen til din virksomheds visuelle identitet. Indhold og opsætning af sider er nemt, men har du brug for hjælp, så er vores hold af digitale specialister klar til at hjælp dig. Med Umbraco Ekspres er du en fri sjæl, der ikke er begrænset af hverken funktionalitet, design eller os. 

Få en billig hjemmeside i ekspresfart

1

Hvad er Umbraco?

Lad os starte med fundamentet. Umbraco er bygget på Microsofts .NET Framework og er et gratis Open Source Content Management System.

Et CMS er en platform, hvor hjemmesiders indhold kan håndteres og publiceres til internettet eller intranet.

Umbraco er én af de mest populære platforme blandt professionelle udviklere.

Derudover er der over 400.000 hjemmesider (Carlsberg, Peugeot, Sony, Heinz, Vogue og mange flere), der bruger Umbraco CMS som platform.

Heriblandt både startups og velgørende organisationer til globale brands.

2

Hvorfor vi elsker Umbraco

Umbraco CMS gør det nemmere end nogensinde før at designe, bygge og administrere en hjemmeside.

Her er fordelene ved Umbraco for dig, der…

Ejer en hjemmeside
 • Multiple Site Management – kør flere hjemmesider fra én Umbraco installation
 • Responsivt CMS – gør din hjemmeside mobilvenlig
 • Ud-af-boksen features – dashboard til check af sidens sundhed, forhåndsvisning af sider på flere enheder og meget mere
 • Support – umbraco.org
   
Skaber content
 • Nemt at lære at bruge – enkelt og logisk CMS interface
 • Hi, Ciao, Adios – indbygget support til flersprogede hjemmesider
 • Adgangsbaserede brugerroller
 • Mediebiblioteket – håndter alle dine medier (billeder, PDF mm.) fra én lokation
 • Planlæg content – nem og automatisk offentliggørelse af content
   
Udvikler og designer
 • Integration til andre forretningssystemer – åben og fleksibel arkitektur
 • API’er der er nemme at bruge – Umbraco API giver udvikleradgang til alt i Umbraco CMS
 • Performance Boosts Custom Code – der kan udvikles med den fortrukne metode
 • Designfrihed – Umbraco begrænser ikke rammerne for frontend udvikling, hvilket giver webdesigneren frihed til at udfolde sig kreativt

Umbraco er et fantastisk system at arbejde i. Det er ikke blot brugervenlighed i sin reneste form, men også gearet til den evige konkurrence om brugenes opmærksomhed i søgemaskinerne.

CAMILLA TÆKKE

Inbound Specialist, INETDESIGN

Tallene bag Umbraco

443.450

Aktive installationer

221.745

Aktive medlemmer

1.211

Gratis Umbraco udvidelser

LET PAKKELØSNING?

Vælg mellem fire pakker, der får dig hurtigt i gang

Vi tilbyder fire forskellige pakker, der kan få dig i gang med din nye Umbracoløsning på ganske kort tid. Den første pakker koster kun 11.995,- og indeholder konfirguration, opsætning, tilpasning af farver, introduktion til Umbraco, Google Analytics opsætning og lancering. De tre andre pakker bygger ovenpå dette og er skabt for at kunne møde dig, hvor dit behov ligger. Har du brug for specielle integrationer? Til til at bygge sider op? Til at flytte og optimere indhold? Vi står klar til at hjælpe dig. 

Se alle vores pakkeløsninger lige her

3

Hvorfor vælger så mange virksomheder Umbraco?

Umbraco er utrolig populært. Tallene ovenover taler for sig selv. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor Umbraco CMS er det foretrukne CMS for så mange virksomheder og organisationer.

1. Gladere medarbejdere

Umbraco er et populært valg blandt både store og små virksomheder, der er ambitiøse på internettet.

Og de tilbagemeldinger vi får fra virksomheder, der har Umbraco løsninger, handler ofte om brugervenligheden. Alle i virksomheden kan for eksempel bygge nye landingssider og oprette og redigere indhold, som man typisk har behov for.
 

2. Stærkt fællesskab

Du kan være med i det stærke Umbraco fællesskab, der består af brugere og udviklere, der deler deres viden om systemet. Så hvis du (eller dit bureau) har problemer eller udfordringer i Umbraco er hjælpen lige i nærheden (uanset om du er bruger eller udvikler). Bare spørg dine Umbraco-fæller.
 

3. Hurtigere udvikling

Med Umbraco skal du bruge mindre energi på at få din hjemmeside i luften.

De timer, som normalvis bliver brugt på at bygge en skræddersyet løsning, er frigivet med Umbraco CMS. Eksempelvis kan tiden i stedet bruges på mere komplekse problemstillinger ligesom at komplicerede behov kan løses. En billig og meget hurtig måde at komme i gang med Umbraco på er vores Umbraco Ekspres.
 

4. Logisk struktur

Alt indhold i Umbraco er organiseret i et overskueligt sidetræ, som gør det nemt at finde frem til de rigtige sider og indholdelementer.

Andre populære content management systemer (Wordpress, vi kigger i din retning) kan være en stor rodebutik af sider, indholdselementer og funktionalitet. Det er altså rart, at man præcis ved, hvor indholdet skal rettes, når siden er publiceret, nyhedsbrevet er udsendt og man lettere panisk opdager at prisen er forkert.
 

5. Fleksibelt CMS

Med Umbraco får du et system, som ikke kommer til at spænde ben for dig henad vejen – det betyder ingen bøvl, ingen begrænsninger.

Og fordi det er så fleksibelt, er det et velegnet CMS til både de små projekter og store, tekniske projekter. Uanset hvad du drømmer om, kan du lave det i Umbraco. Det er skalerbart og features kan laves løbende.

Derfor vokser din virksomhed ikke bare sådan lige ud af Umbraco.

PRØVEKØR UMBRACO CMS

Se med egne øjne, hvorfor vi er vilde med Umbraco!

Få gratis adgang til en demoudgave af Umbraco CMS og smugkig ind i maskinrummet. Opret sider, rediger tekst, flyt og kopier indhold og slet lige så tosset du vil.

Umbraco er supernemt at bruge (og vi er sikre på du kommer til at elske det).

Kontakt os og få adgang nu →

6. Mobilvenligt CMS

Enhver side og enhver type indhold kan gengives i en mobil browser på en tilfredsstillende og tilsvarende måde som på din computer – samme side, samme indhold, samme Umbraco side. Ingen ændringer.
 

7. Det er gratis

Umbraco bruger Open Source MIT License og det kan du læse mere om her. Umbraco er gratis i denne tilstand.

Umbraco er rammen (en tom skal) og det betyder at systemet kan skræddersyes til at passe til din virksomheds behov.
 

8. Massevis af udvidelser

Umbraco HQ har bygget nogle officielle udvidelser til Umbraco, som man kan købe licens til at bruge.

For at skære det ud i pap: MIT licensen tillader dig at gøre lige præcis, hvad du vil med produktet, det er altid gratis. Ét af tillægsprodukterne er Umbraco Formularer og et andet er et produkt kaldet Courier. For ikke at glemme Umbraco TV.

Men vælg dine udvidelser med omhu eller lad os hjælpe dig.
 

9. Utrolig brugervenligt

Den største fordel ved Umbraco er at content management aldrig har været nemmere.

Det er bare nemt at håndtere indhold i så brugervenligt et system og du kan endda bruge MS Word til at skrive og udgive dine blogindlæg og sider.

Du kan nemt planlægge udgivelsen af dit indhold, så du har kontrol over lige præcis, hvornår det skal ud, selv når du ikke selv kan sidde og trykke på knappen. Derudover kan du sætte indhold til at skulle godkendes af andre brugere inden det bliver udgivet.

Umbraco gemmer alle versioner af dit indhold, så du altid kan rulle tilbage til en tidligere version, hvis du har behov for det. Og kommer du ved en fejl til at slette en side, så er det let at trylle den tilbage fra papirkurven.

Mediebiblioteket er en fantastisk del af Umbraco CMS, som gør det simpelt at holde styr på dine medier – eksempelvis billeder og dokumenter. Og når du opdaterer et billede vil opdateringen automatisk ske alle steder, hvor billedet er i brug på din hjemmeside.
 

10. Søgemaskineoptimeret og Googlevenlig

SEO er en grundlæggende betingelse for succes og det handler ikke bare om at bygge en søgemaskinevenlige hjemmeside. Det handler også om at gøre dit website bedre for dine brugere.

Din hjemmeside skal stå skarpt, både visuelt, men også rent teknisk, for at få det optimale ud af din marketingindsats.

Det sikrer Umbraco. Kodningen er fundamentalt set optimeret, så du har en god base at arbejde videre på, når det kommer til SEO.

4

Udviklere + Umbraco = Kærlighed på kodesprog

Den bedste viden om Umbraco som content management system får man fra de folk, som arbejder i systemet hver dag. Derfor har vi spurgt vores udviklere, hvad de synes er Umbraco styrke.

Vores softwareudvikler, Semin, siger at Umbraco er en fed platform, da den gør det muligt at lave flersprogede websites. Men der er flere måder, hvorpå dette kan gøres:

1. Én installation – flere sites

Denne metode giver mening, hvis de forskellige sites har en ens struktur (skabeloner, dokument typer etc.). Hvert site har deres egen placering i roden, men de er alle bygget op omkring den samme struktur.

2. Én installation – flere sprog

Denne metode er god, hvis du har behov for at en oversat version af det helt samme site. Hvis de forskellige sprogversioner ellers er ens i indhold, stil og struktur og den eneste forskel mellem dem er sproget, så er denne metode at foretrække. Brug Vorto pakken.

Goran Hrustić, vores frontend developer og designer, blev også spurgt om hvad han bedst kan lide ved Umbraco. Han synes at Umbracos fleksibilitet og især den nyeste version af Umbraco er han stor fan af.

Han siger også, at Umbraco har stor fleksibilitet, når det kommer til design og layout, hvilket giver gode muligheder tilpasning. Det er nemt at lære og nemt at bruge både for udviklere og administratorer. Du har mange valgmuligheder og alt er op til dig og dine ønsker.

”Umbraco er godt fordi du ikke behøver en bred viden om databaser eller SQL, connection strings. Alt i Umbraco er nemt at gå til og nemt at bruge. Naturligvis skal man investere i at lære systemet at kende til at starte, men derefter er det ligetil at bruge Umbraco.

GORAN HRUSTIC

Frontend udvikler, INETDESIGN

5

Lær mere om Umbraco

Umbraco er et CMS med god mulighed for support. Mulighederne for hvad løsningen kan klare vil heller ingen ende tage. Vi er ellevilde med Umbraco og kunne bliver ved med at liste fordele ved systemet. Men din tid er dyrebar og det vil vi gerne respektere. Hvis du er ekstra videbegærlig kan du selv læse videre om CMS på følgende websites og YouTube kanaler:

 • Skrift – Umbraco Community nyhedsbrev
 • Twitter – udforsk Umbraco
 • Our Umbraco – Umbraco mødested til fora, dokumentation og projekter
 • Paul Seal – Paul har sin egen YouTube kanal, hvor han bidrager med hans eget mix af Umbraco guides (yderst hjælpsom kanal!)
 • Kevin Giszewski – Kevins YouTube kanal består af nyttige guides til Umbraco samt guides omkring webudvikling generelt
 • Umbraco Slack Chat – et aktivt Slack fælleskab, hvor du kan chatte med andre Umbracians
   

Kilder:

https://umbraco.com/

https://our.umbraco.org/documentation/Add-ons/

Om forfatteren

Peter Bertelsen

Peter Bertelsen er Digital Marketer og jonglerer med online marketing, UX og digitalt design. Allerhelst med obskurt musik i ørerne og en kaffekop indenfor rækkevidde. Peter har været en del af INETDESIGN siden 2008.

Kontakt os

inetdesign er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning.