Skip to the content

Hvorfor skal du vælge Umbraco: Det bedste open source CMS

Leder du efter et open source Content Management System, fyldt med features, og populært blandt mange, så behøver du ikke lede længere. I denne artikel fortæller vi dig om alle fordelene ved at vælge Umbraco som dit CMS, så forbered dig på 15 minutters brain-taking information om Umbraco. Lad os komme i gang!

Hvad er Umbraco?

Lad os starte med fundamentet. Umbraco er bygget på Microsofts .NET Framework og er et gratis Open Source Content Management System (Et CMS er en platform hvor hjemmesiders indhold kan håndteres og publiceres til internettet eller intranet). Umbraco er én af de mest populære platforme blandt professionelle udviklere. Derudover er der over 400.000 hjemmesider (Carlsberg, Peugeot, Sony, Heinz, Vogue og mange flere) der bruger Umbraco CMS som platform. Heriblandt både startups og velgørende organisationer til globale brands.

Hvorfor vi elsker Umbraco

Umbraco CMS gør det nemmere end nogensinde før at administrere en hjemmeside. Her er fordelene ved Umbraco for dig, der…

- ejer en hjemmeside:

 • Multiple Site Management – kør flere hjemmesider fra én Umbraco installation
 • Responsivt CMS – gør din hjemmeside mobilvenlig
 • Ud-af-boksen features – dashboard til check af sidens sundhed, forhåndsvisning af enheder og meget mere
 • Support – umbraco.org

- skaber content:

 • Nemt at lære at bruge – simpelt CMS interface
 • Hi, Ciao, Adios – indbygget support til flersprogede hjemmesider
 • Adgangsbaserede brugerroller
 • Mediebiblioteket – håndter alle dine medier (billeder, PDF etc.) fra én lokation
 • Planlæg content – nem og automatisk offentliggørelse af content

- udvikler og designer:

 • Integration til andre forretningssystemer – åben og fleksibel arkitektur
 • API’er der er nemme at bruge – Umbraco API giver udvikleradgang til alt i Umbraco CMS
 • Performance Boosts
 • Custom Code – der kan udvikles med den fortrukne metode
 • Designfrihed – Umbraco begrænser ikke rammerne for front-end udvikling, hvilket giver webdesigneren frihed til at udfolde sig kreativt.
Tallene bag Umbraco

Aktive installationer

443.450

Aktive medlemmer i fællesskabet

220.022

Antal tilgængelige, gratis Umbraco pakker

320

DET STORE SPØRGSMÅL

Hvorfor bruger så mange online forretninger Umbraco?

Tilfredse ansatte

Umbraco er et populært valg blandt de virksomheder, der ønsker en online tilstedeværelse. De tilbagemeldinger vi får fra virksomheder, der har en Umbraco løsning, handler typisk om brugervenligheden. Alle i virksomheden kan for eksempel finde ud af at lave nye landingssider og lave de rettelserne, som man typisk har behov for.

Fællesskab

Du kan være med i det Umbraco fællesskab, der består af brugere og udviklere, der deler ud af deres viden om systemet. Så hvis du har problemer eller udfordringer i Umbraco kan du, uanset om du er bruger eller udvikler, få hjælp fra dine Umbraco-fæller.

Express speed

Med Umbraco skal der bruges mindre energi på at få en hjemmeside lanceret. De timer som normalvis bliver brugt på at bygge en skræddersyet løsning er frigivet med Umbraco CMS. Eksempelvis kan tiden i stedet bruges på mere komplekse problemstillinger ligesom at komplicerede behov kan løses.

En billig og meget hurtig måde at komme i gang med Umbraco på er vores Umbraco Ekspres.

Struktur

Indholdet er organiseret i en hierarkistruktur, der giver mening og som gør det nemt at finde frem til siderne og elementerne. Andre content management systems giver dig en rodebutik af sider og indhold og så er det bare med at forsøge at finde frem til det rette indhold uden visuelle hints om hierarki eller egenskaber – Wordpress, det er jer vi tænker på.

Fleksibelt CMS

Med Umbraco får du et system, som ikke kommer til at spænde ben for dig henad vejen – det betyder ingen bøvl, ingen begrænsninger. Fordi det er så fleksibelt, er det det perfekte CMS til projekter af både simpel og mere kompleks natur. Uanset hvad du drømmer om, kan du lave det i Umbraco. Det er skalerbart og features kan laves løbende. Vigtigste pointe er at det gør det nemt for virksomheder at vækste.

Umbraco Ekspres

Umbraco Ekspres er vores løsning til dig, der ønsker en hurtig løsning, som du selv kan berige med content. Det er værdi for pengene. På denne måde springer vi let og elegant over et skræddersyet design og tilpasser blot en Umbraco Ekspres hjemmeside til din virksomheds visuelle identitet. Vi kan hjælpe med at producere indhold (videoer, billeder m.m.), hvis du ønsker det. Med Umbraco Ekspres er du en fri sjæl, der ikke er bundet af hverken funktionalitet, design eller af os.

Hvis du vil se, hvordan du kan komme hurtigt og billigt i gang med Umbraco kan du læse mere om vores løsning, Umbraco Ekspres. Har du brug for en snak om din nye hjemmeside, så kontakt os.

Mobilvenlig

Enhver side og enhver type indhold kan gengives i en mobil browser på en tilfredsstillende og tilsvarende måde som på din computer – samme side, samme indhold, samme Umbraco side. Ingen ændringer.

Gratis

Umbraco bruger Open Source MIT License og det kan du læse mere om her. Umbraco er gratis i denne tilstand. Umbraco er rammen (en tom skal) og det betyder at systemet kan skræddersyes til at passe til en virksomheds behov.

Tillægsprodukter

Umbraco HQ har bygget nogle officielle tillægsprodukter til Umbraco, som man kan købe licens til at bruge. For at skære det ud i pap: MIT licensen tillader dig at gøre lige præcis hvad du vil md produktet, altid gratis. Ét af tillægsprodukterne er Umbraco Formularer, og et andet er et produkt kaldet Courier. For ikke at glemme Umbraco TV. Men vælg dine tillægsprodukter med omhu eller lad os hjælpe dig.

Brugervenligt

Den største fordel ved Umbraco er at content management aldrig har været nemmere. Det er så nemt at håndtere indhold i så brugervenligt et system. Du kan endda bruge MS Word til at publicere dine blogindlæg og sider. Du kan planlægge udgivelsen af dit indhold, så du har kontrol over lige præcis, hvornår det skal ud, selv når du ikke selv kan sidde og trykke på knappen. Derudover kan du sætte indhold til at skulle godkendes af andre brugere end det bliver publiceret.

Umbraco gemmer versioner af dit indhold, så du altid kan rulle tilbage til en tidligere version, hvis du har behov for det. Mediebiblioteket er en fantastisk del af Umbraco CMS’en, som gør det simpelt at holde styr på dine medier – eksempelvis billeder og dokumenter. Og når du opdaterer et billede vil opdateringen automatisk ske alle steder, hvor billedet er i brug på din hjemmeside.

Søgemaskineoptimeret

SEO er en grundlæggende betingelse for succes og det handler ikke bare om at bygge søgemaskinevenlige website. Det handler også om at gøre dit website bedre for dine brugere. Dit website skal stå skarpt, både visuelt, men også rent teknisk, for at få det optimale ud af din marketingindsats. Det sikrer Umbraco. Kodningen er fundamentalt set optimeret, så du har en god base at arbejde videre på, når det kommer til SEO.

HVAD VORES UDVIKLERE SIGER

Den bedste viden om Umbraco som content management system får man fra de folk, som arbejder i systemet hver dag. Derfor har vi spurgt vores udviklere, hvad de synes er Umbraco styrke. Vores softwareudvikler, Semin, siger at Umbraco er en fed platform, da den gør det muligt at lave flersprogede websites. Men der er flere måder, hvorpå dette kan gøres:

 1. Én installation – flere sites

Denne metode giver mening, hvis de forskellige sites har en ens struktur (skabeloner, dokument typer etc.). Hvert site har deres egen placering i roden, men de er alle bygget op omkring den samme struktur.

 1. Én installation – flere sprog

Denne metode er god, hvis du har behov for at en oversat version af det helt samme site. Hvis de forskellige sprogversioner ellers er ens i indhold, stil og struktur og den eneste forskel mellem dem er sproget, så er denne metode at foretrække. Brug Vorto pakken.

Goran Hrustić – vores frontend developer og designer, blev også spurgt om hvad han bedst kan lide ved Umbraco. Han synes at Umbracos fleksibilitet og især den nyeste version af Umbraco er han stor fan af:

”Umbraco er godt fordi du ikke behøver en bred viden om databaser eller SQL, connection strings. Alt i Umbraco er nemt at gå til og nemt at bruge. Det har hjulpet mig meget. Naturligvis skal man investere i at lære systemet at kende til at starte, men derefter er det ligetil at bruge Umbraco.

Han siger også at Umbraco har stor fleksibilitet, når det kommer til design og layout, hvilket giver gode muligheder ift. tilpasning. Det er nemt at lære og nemt at bruge. Du har mange valgmuligheder og alt er op til dig og dine ønsker.

LÆR MERE OM UMBRACO

Umbraco er et CMS med god mulighed for support. Mulighederne for hvad løsningen kan klare vil heller ingen ende tage. Vi er ellevilde med Umbraco og kunne bliver ved med at liste fordele ved systemet. Men din tid er dyrebar og det vil vi gerne respektere. Hvis du er ekstra videbegærlig kan du selv læse videre om CMS på følgende websites og YouTube kanaler:

 • Skrift – Umbraco Community nyhedsbrev
 • Twitter – udforsk Umbraco
 • Our Umbraco – Umbraco mødested til fora, dokumentation og projekter
 • Paul Seal – Paul har sin egen YouTube kanal, hvor han bidrager med hans eget mix af Umbraco guides (yderst hjælpsom kanal!)
 • Kevin Giszewski – Kevins YouTube kanal består af nyttige guides til Umbraco samt guides omkring webudvikling generelt
 • Umbraco Slack Chat – et aktivt Slack fælleskab, hvor du kan chatte med andre Umbracians

Kilder:

https://umbraco.com/

https://our.umbraco.org/documentation/Add-ons/

Om forfatteren

Irena Vilic

Irena Vilić studerer informationsteknologi på University of Mostar og er vores yngste kollega. Hun elsker kunst og nyder at være kreativ på alle mulige måder. Hun kan godt lide at tilegne sig ny viden og er allerede skarp på områderne matematik og sociale medier.

Umbraco Ekspres

Få en ny responsive hjemmeside hurtigt med masser af muligheder for opsætning af dit indhold.

Kontakt os

INETDESIGN er et digitalt bureau, der leverer brugervenlige, digitale løsninger til både B2B og B2C. Vi er forretningsorienterede og fokuserer på at skabe vækst i din forretning. Vi bruger vores kreative og tekniske kompetencer til at levere højkvalitetsprodukter, som giver dig glade kunder.