Previous

Augmented Reality - Bindeleddet mellem fysisk og digital markedsføring

Augmented Reality - Bindeleddet mellem fysisk og digital markedsføring

Globale brands som fx Heinz, IKEA og VW har brugt teknologien, som smelter fysisk og digital markedsføring sammen. Men mange virksomheder har end ikke hørt om Augmented Reality og er selvsagt langt fra at tage den i brug.

Next

Visualiser dit budskab og få succes

Visualiser dit budskab og få succes
27 March, 2014

Hvorfor virker video?

E-commerce handler primært om konvertering. Altså: hvordan gør vi webshoppens besøgende til kunder?

Her viser flere case-studier, at produktvideoer øger konverteringsgraden på en webshop. Det betyder, at hvis sidens besøgende har mulighed for at se en video i relation til produktet, er der op til 174 % større tilbøjelighed til, at de lægger varen i den virtuelle indkøbskurv. Samtidig ses det også, at kunderne er mindre tilbøjelige til at fortryde købet og sende produktet retur, hvis de forud for købet har set en produktvideo. Således er der øget omsætning at hente ved at implementere video i salgsstrategien.

Ét minuts video giver lige så meget information som 1.8 millioner ord. Således kan virksomheder i en video give kunden den nødvendige (og gerne mere) information om et givent produkt, og kunden har nemmere ved at ”føle” på varen, opleve den fra alle vinkler og eventuelt se den i brug. I en fysisk butik er det muligt at røre og se produktet inden køb – denne dimension kan videoer tilføje en webshop.

Dog er videoens format vigtig. De første 10 sekunder skal fange forbrugerens opmærksomhed og gøre det klart, hvorfor det er relevant at bruge et minut på at se denne. Omkring 60 sekunder er en passende længde, der muliggør en video, der både er kort, præcis OG informativ. Den skal hellere have karakter af rådgivning og vejledning end af salg. Det vil give websitet – og dermed virksomheden bag – en autoritet og transparens, der både styrker forbrugerens tillid til og bevidsthed om brandet.

Selv de besøgende, som ikke ser video, har større tilbøjelighed til at købe produktet. Videoerne bidrager til helhedsoplevelsen og troværdigheden på siden, og troværdighed er (især) vigtigt, når der er tale om onlinekøb.

Som en ekstra bonusinfo skal det nævnes, at sider med videoindhold rangerer højere på søgemaskiner som Google.

Det vil sige, at brandet og websitet får større synlighed, mere tilfredshed og tiltro fra forbrugerne og højere konverteringsrate – altså flere kunder – ved at integrere videomateriale i salgsoplevelsen.